Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2014 10:34 - Какво иска ..........жената в мен?
Автор: lubovakoniamash Категория: Тя и той   
Прочетен: 874 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нека видим някои характеристики на съвременната жена. Първо, впечатляващият външен вид. За много жени днес е особено важно да впечатляват със своето присъствие и използват различни средства, за да го постигнат – с начина си на обличане, с поведение, с което се стремят да предизвикат околните. Често обаче усилието за външно впечатляване издава вътрешна празнота. Колкото по-впечатляваща се опитва да бъде една жена, толкова повече тя разкрива, че й липсва същност и вътрешно съдържание. Разбира се, нямам предвид вродената в жената потребност да бъде желана и харесвана, а за крайности, в които тя губи очарованието си, които стоят в основата на едно погрешно разбиране за феминизма.  Тоест имаме една личност, която полага огромни усилия да завоюва определена територия, да се похвали със спечелена победа, но междувременно губи нещо друго. Защо? Защото следва погрешен път, пътя на егото: да се показвам вместо да бъдаОстава един много важен въпрос: в крайна сметка какво избира жената за себе си? Да бъде личност, която заслужава любов, или да бъде обект за употреба? Веднага ще кажете, че никоя жена не би могла да търси и да иска нещо различно от това да бъде приемана като личност, която заслужава любов. Понякога обаче тя попада в примка и сама изпраща погрешно послание към околния свят – посланието, че е обект на употреба.Какво обаче е отношението на мъжа към съвременната жена? И тук има огромно объркване. Виждаме мъжът да иска дъщеря му да се държи по един начин, жена му – по друг, и, простете ми, че ще го кажа, но по трети начин – онази, която е само негова любовница. Същият този мъж може би дори се гордее с тези свой претенции, без обаче да се замисля, че утре някой може да погледне към неговата дъщеря като към обект на употреба. Без да помисля, че със своето отношение може да навлече беди в собствения си дом. Съвременният мъж трябва да отговори на въпроса какво е жената за него – личност, която заслужава любов, или вещ за употреба. Той трябва да помни, че не стои по-горе от жената. Мъжът претендира да бъде главата на семейството и би могъл да бъде такъв в изпълнение на Христовите слова: „…защото мъжът е глава на жената, както Христос е глава на църквата“ (Ефес. 5:23).Възниква въпросът: ако мъжът иска да бъде глава на дома, но не постъпва както Христос, Който е Глава на Църквата, дали тогава има право да счита себе си за глава, да изисква уважение като към глава, когато всъщност е неспособен да бъде такъв? Защото само в контекста на тези евангелски думи мъжът е глава на жената. Когато това действително е така, коя жена няма да иска да има такъв мъж, да има някого, който да се жертва и да се грижи за нея! Объркването се получава, защото ние пазим формата, но губим съдържанието. Защото искаме да се виждаме, а не да бъдем.



Гласувай:
10



1. анонимен - да не съм много остра, ноо извинете
19.08.2014 21:35
В главата ви е пълна каша,
от “събрани съчинения “?!
Определете се вие / по/Точно !
И тогава, няма да има нужда повече
да се “учим “ тук на морал. ,любов и
Божии Заръки !!!???
Поздрави .Ю
цитирай
2. lubovakoniamash - Привет unarosa
20.08.2014 00:16
крайно време беше да дадеш и на мен съвет ...всъщност очаквах те и не съм изненадана така че мога да ти благодаря за "упрека" цитирам те:
"В главата ви е пълна каша" - изобщо няма да споря с теб така е хубаво е че си го забелязал. А сега от мен един съвет.....добре е когато нещо не ти харесва да не го четеш така ще си спестиш много излишни отрицателни емоции ....остави ни нас простосмъртните пак ще те цитирам:“да се учим “ тук на морал. ,любов и
Божии Заръки !!!???
Благодаря за коментара Бог да те благослови за хубавите думи
Поздрав Дора
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubovakoniamash
Категория: Лични дневници
Прочетен: 657887
Постинги: 771
Коментари: 1086
Гласове: 1302
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930