Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2017 17:24 - Путин: Инженерната криза в Норвегия ще доведе до планетарна катастрофа
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1303 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Путин: Инженерната криза в Норвегия ще доведе до планетарна катастрофа

5 септември 2017 г. Шон Адл-Табатабай Новини , Свят 1

image

Президентът Путин загърби "истерията" около ядрените амбиции на Северна Корея, като предупреди, че санкциите и военните заплахи ще доведат до планетарна катастрофа. 

Американското нашествие в Ирак и Либия убеди Пхенян, че притежаването на ядрени оръжия е единственото възпиращо средство срещу незаконната окупация на американските сили.

Rt.com съобщава, че Пхенян няма да се откаже от военната си програма под натиска на санкциите и военните заплахи, тъй като примерите за Ирак и Либия го убеждават, че ядреното възпиране е единственият надежден начин да се гарантира сигурността му, каза президентът Путин пред журналисти във вторник.

"Укротяването на военна истерия при такива условия е безсмислено; това е задънена улица ", добави той. "Това може да доведе до глобална, планетарна катастрофа и огромна загуба на човешки живот. Няма друг начин за разрешаване на севернокорейския ядрен въпрос, освен за мирен диалог. "

Индийското нахлуване в Ирак през 2003 г. и намесата на НАТО в Либия през 2011 г. идват след като лидерите на тези страни се подложиха на международен натиск и се отказаха от своите програми за оръжия за масово унищожение в замяна на санкции.

Северна Корея от своя страна избра конфронтация със световната общност, успешно развивайки ядрени оръжия и в момента бързо усъвършенства средствата за тяхното доставяне.

"Както казах на колегите си вчера, те ще изядат трева, но няма да спрат програмата си, докато не се чувстват сигурни", каза Путин. "Какво може да възстанови тяхната сигурност? Възстановяването на международното право. "

Русия да предложи разполагането в Украйна на военни от ООН с военни сили на Съвета за сигурност

Москва подкрепя идеята за разполагане на "военни сили", действащи под мандата на ООН за източна Украйна, и ще представи на Съвета за сигурност на ООН проект за резолюция по въпроса, каза Путин.

Русия вижда ролята на тези войски като защита на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която следи застойния процес на отцепване между украинските войски и Донбас милиции.

При съгласието на двете страни, мандатът ще бъде предоставен за разполагане по линията на освобождаване и пълно изтегляне на тежки оръжия, каза руският президент.

"Ако всички тези условия са изпълнени, смятам, че такова разрастване със сигурност ще бъде от полза за процеса на разрешаване на конфликта в Югоизточна Украйна", каза Путин.

Путин също коментира планираното предлагане на смъртоносни оръжия на Украйна от САЩ, като заяви, че международният консенсус е, че "доставката на оръжие за зоните на конфликт не спомага за помирението и може само да влоши състоянието".

Той предупреди, че в случай на украинския конфликт повече оръжия няма да доведат до радикална промяна, ще причинят повече жертви и потенциално ще доведат до пренасочване на конфликта към други региони.

"Самопровъзгласилите се републики разполагат с много оръжия, включително онези, които са се възползвали от опонентите си", обясни той. "Ако американските оръжия се вливат в конфликтната зона, трудно е да се предвиди какво ще бъде реакцията на самопровъзгласилите се републики".




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. olivie - какво означава заглавието?
08.09.2017 18:39
Че някой е превел Северна Корея като Норвегия ли?
цитирай
2. zahariada - Да
08.09.2017 19:57
Не знам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39902502
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930