Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2017 17:06 - Руските милиарди за братска Венецуела - чисто корупционна схема
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1279 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Инвестирането на милиарди във Венецуела е не само рисковано, това е чисто безумие", коментира пред Bloomberg България енергийният анализатор Михаил Крутихин по повод предоставеното финансиране на Каракас от страна на Москва в размер на $8,5 млрд.   image

Михаил Крутихин

23AUG2017  

"Инвестирането на милиарди във Венецуела е не само рисковано, това е чисто безумие", коментира пред Bloomberg България енергийният анализатор Михаил Крутихин по повод предоставеното финансиране на Каракас от страна на Москва в размер на $8,5 млрд.

"Всъщност става дума не само за $8,5 млрд., а за повече от $17 млрд., които Русия вече е вложила в ръководената от режима на президента Николас Мадуро Венецуела", уточни анализаторът.

Според Крутихин има три варианта за това защо Кремъл предоставя такива крупни средства на раздираната от политическа и социална криза латиноамериканска страна.

"Нека да си представим, че това финансиране е политическо по своя характер, за да бъде подкрепен режима на Мадуро, който е изправен пред граждански сблъсъци и социални конфликти. Този вариант го изключвам, защото с никакви средства, възлизащи на милиарди долари не може да се спаси режима от граждански конфликт", каза той, давайки за пример отпускането на милиарди на Украйна по време на управлението на Янукович, които Русия никога няма да си върне.

"Вторият вариант, представен от чуждестранните медии, е че в замяна на тези средства, Русия ще получи контрол върху нефтения и газовия сектор във Венецуела", коментира анализаторът.

"И при този вариант не съм уверен в ефективността на такива инвестиции, защото ако има смяна в управлението и режима във Венецуела, а такава вероятно ще има, тогава новият режим в тази страна едва ли ще приеме да изпълнява договореностите с неговите предшественици. Такива примери видяхме в Ирак и Либия", добави той.

"Остава ни вариант, който може да бъде наречен корупционен. Това означава, че такива пари се отделят, за да може голям процент от тази сума да отиде при определени руски чиновници. Отделяме няколко милиарда долара за определен режим в чужбина и някоя компания, като преди това се договаряме, че много солидна сума от тези средства ще бъдат преведени на чуждестранните сметки на определени високопоставени руски чиновници. Така че това е чисто корупционна схема, която за Русия е доста характерна. За мен вече е ясно, че става дума за корупционна схема", категоричен бе Крутихин.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/ruskite-miliardi-za-venetsuela-koruptsionna-shema

 




Гласувай:
3



1. kolevn38 - Ако някой все още не е разбрал - това е начинът, по който путинските говна гепят милиарди от държавата си.
23.08.2017 17:07
Не е луд този който яде баницата, а този, който му я дава.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084441
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031