Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2018 11:38 - Наставления на Свети Гавриил Ургебадзе
Автор: lubovakoniamash Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1327 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наставления на Свети Гавриил Ургебадзе: Истинската вяра се намира в сърцето, а не в ума. Хората, които вярват с ума си, ще последват антихриста. Но тези, които вярват със сърцето, ще го разпознаят.

Дяволът има 666 капана. Във времената на антихриста хората ще чакат спасение от космоса. Това и ще бъде най-голямата уловка на дявола: човечеството ще моли за помощ извънземните, без да знае, че те са демони.

Когато не можеш да решиш някой проблем и не знаеш какво да сториш, довери се на Божия промисъл и не мисли повече за това.

„В последните времена хората ще ги спасят любовта, смирението и добротата. Добротата ще отвори вратите на Рая, смирението ще ги въведе там, а любовта ще им покаже Бога."

Опитвай се да си устремен постоянно към Бога. Виждайки твоето усърдие, Господ ще ти даде всичко необходимо. Съгрешил ли си? Кай се незабавно.

Не Бог изоставя човека, а човек изоставя Бога. Ада е отчуждение от Бога. Бог е безкрайна Любов, Доброта и Правда. Който обича добротата и правдата, той обича Бога и е възлюбен от Бог като Негово собствено дете. Любовта е над всяко правило и закон.

Заслужаваш ли Бог да се вслушва в молитвите ти? Господ чува молитвите ти само когато са придружени с добри дела. Ако молитвите ти не са съпроводени с дела на милост, тогава такава молитва е мъртва.Това е последното ми желание и воля: издигайте молитви нагоре за всеки; с молитвите си планини ще премествате. Обичайте се един други.
  Един послушник попитал светия старец Гавриил какво е постът. Тогава старецът започнал да изброява всички грехове, които послушника бил извършил през целия си живот. Младият мъж паднал и се разридал. Тогава изведнъж стареца сменил изражението си, усмихнал се на послушника и го подканил: “Хайде да хапнем!”. Той отвърнал, че не можел да яде, че се чувствал зле. Тогава архимандрит Гавриил казал: “Това е постът. Когато оплакваш греховете си, дори не се сещаш за ядене. Съгрешиш ли, кай се веднага!”    
     



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubovakoniamash
Категория: Лични дневници
Прочетен: 656801
Постинги: 771
Коментари: 1086
Гласове: 1302
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930