Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2017 13:02 - Един учен отишъл при Бога...........
Автор: lubovakoniamash Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7489 Коментари: 11 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Един учен отишъл при Бога и му казал: “Всичко, което ти приписват хората, вече го можем и ние. Можем от нищо да създадем човек”. “Я ми покажи!”, му казал Бог. Ученият се навел да вземе малко пръст. “Почакай, използвай своя собствена пръст, а сътворената от Мен не пипай”…



Гласувай:
17



1. ikra - Бог в Своята уникалност и сила е Всемогъщ...
09.03.2017 16:39
Атеизмът е враг на човека. Подлъган от своето его и страсти, човек има способността да се самозабравя. Именно затова прибягва и към злодеянията, за да задоволи своето Аз...
Приятен ден :)
цитирай
2. lubovakoniamash - Благодаря ти че се отби при мен, ikra.....
09.03.2017 16:45
ikra написа:
Атеизмът е враг на човека. Подлъган от своето его и страсти, човек има способността да се самозабравя. Именно затова прибягва и към злодеянията, за да задоволи своето Аз...
Приятен ден :)

поздрави,
Дора
цитирай
3. dartanjan - Бих добавил че всички религии по...
09.03.2017 19:22
Бих добавил че всички религии покланящи се на идолите и на творението създадени от човека, са път към гибелта. Защото има само един истински Бог и един истински начин да Му се покланяме и да вървим по тясната към към спасението ни. Той ни е разкрит по красноречив начин, за да бъде разбран ясно от всички. Божият истина е абсолют, който не зависи от времето , пространството и от отношението към нея. Тя не търпи компромис за да остане чиста и свята. Тя ще надживее всички освен вечните, на които още бъде вярна спътница в живота.

Йоан 14 глава

"6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
7 Ако бяхте познали Мене, бихте познали и Отца Ми; отсега Го познавате и сте Го видели.
8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е.
9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?
10 Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела.
11 Вярвайте Ме, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мене; или пък вярвайте Ме поради самите дела.
12 Истина, истина ви казвам, който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще ги върши; защото Аз отивам при Отца.
13 И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина.
14 Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя.
15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.
16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века."
цитирай
4. zaw12929 - Кратко, точно, ясно! Заслужава коментара на икра!
09.03.2017 19:39
Голяма заблуда- всичко, което може човек- творческия гении му подсказва Бог, даже и този разказ... защото има поука. Доколкото сме деца на Бог- той ни учи с всичко, което правим- добиваме опит. Ако обичаме Бог, ако споделяне с Бог планове, желания, мечти- Бог ни помага, защото е в главите ни и знае, като никой друг всяка наша мисъл и действие. Най безмозъчното нещо е атеизма,
Всяка работа правена с обич е уважена. Всяко отношение с любов към Бог получава неподозирана подкрепа и успех.
Защо България от 9 милиона става наполовина и защо Турция се удвои и вече е 80 милиона- защото те живеят с Бог! От омраза и безбожие сме стигнали до рук!
цитирай
5. krumbelosvet - Ученият
09.03.2017 20:06
Ученият все пак е вярвал в опонента си, щом се е навел...
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления!
10.03.2017 08:44
Много мъдра притча за Вечното и преходното. Който не осъзнава съществуването на Висшия Вселенски Разум и Съзнание, вегетира в мрака на илюзиите, далече от Светлината на Истината.
цитирай
7. lubovakoniamash - Благодаря ви мили хора...........
10.03.2017 11:09
Искам да благодаря на всички, които коментираха поста ми....ikra, dartanjan , zaw12929 , . krumbelosvet ,batogo ....Вашите коментари ме докоснаха, дълбоко.
Макар и написаното в поста да не е лично от мен виждам, че темата вълнува мислещия блогър, каквито сте именно !
Божията милост да бъде над вас!
поздрави,
Дора
цитирай
8. ambassador - А колко много хора възкликвайки ...
15.03.2017 02:48
А колко много хора възкликвайки "Бог е велик" (Allahu Akbar) съсипват своя живот и този на околните? Или пък живеят по начин, който за нас би бил немислим и възмутителен, защото така е написано в светите писания? А най-вече никой не се замисля, че най-силно проповядващите дадена идеология са тези, които го правят за своя изгода с цел контрол и манипулация. И сега и особено исторически погледнато. Кръстоносните походи по апел на папата, защото е "угодно Богу" и т.н. Най-лесно е да се уповаваме на някаква висша сила и да и приписваме всичко, което се случва с нас - "така ни е било писано". Защото иначе ще се получи, че сами сме отговорни за всичко, което се случва с нас, а това е страшничко нали? Човечността, традицията и моралът са "частицата от Бога" във всеки един от нас. Всичко друго е угодно на някой друг, но не и на Бог.
цитирай
9. lubovakoniamash - Привет г-н Друмев /ambassador/
15.03.2017 09:25
Тъй като аз съм православна християнка ще Ви отговоря по следния начин: По коментара Ви разбирам, че изобщо не познавате текстовете от св. Библия и най-вече евангелските текстове. Нека ви кажа какво е и какво не е източното православие: Православието иска да ни види максимално очистени и добродетелни. Очакванията му спрямо нас са големи. Без Бога ние несъмнено бихме били ужасни непрокопсаници. Православието изисква от нас да сме нелицемерни, непресторени, истинно смирени и милосърдни спрямо другите. А също така – простодушни, незлобливи, отстъпчиви. Христос в Православието е достъпен, дружелюбен, благ, прощаващ и състрадателен. Той никога не е изричал сурови слова към грешниците, нито пък ги е презирал. Той разбира нашите немощи. Той не се гневи, не укорява, не наказва, не отмъщава. Той прощава, обича и се жертва за нас. Православието не е просто една от многото добре приети религии. То е път, позиция, образец и начин на живот. То е жертвена, безвъзмездна любов. То е любов към враговете и прошка за всички. Православието е скандал и безумие за почитателите на логиката.Православното учение не е нещо отвлечено, противоречиво, изтощително или неосъществимо. То не е за наивници, нито за фанатизирани привърженици на религиозността. То дава истинна свобода и благодат. То ни разкрива какво представляват вътрешният мир, кротостта и благодушието на светците. Православието не е болкоуспокояващо, нито наркотик. То е неспирна отговорност, внимание, твърдост, будност, бдителност.Тези, които считат, че Православието е за наивни и лековерни, страдат от плачевно заблуждение. Ако някой си мисли, че Православната църква отглежда хора лениви и хленчещи, много се лъже. Православните водят борба за духовна пълнота, откритост и чистота. У тях няма престореност. Суетата на света не ни действа потискащо, а ни зарежда с желание за по-задълбочено разбиране на живота. Нашият Бог не е вълшебник, факир, гледач, чудат илюзионист. На Него не Му се нравят неща, които са неразбираеми.
поздрави,
Дор
цитирай
10. ambassador - Аз Ви говоря за религиите като цяло, ...
15.03.2017 12:00
Аз Ви говоря за религиите като цяло, а Вие повтаряте едно и също като мантра. Дали е Евангелието или Шериата, или Дхамапада или митовете за Олимпийските Богове... Дали са католици или православни, шиити или сунити - религиите са толкова много, заедно с тяхните направления. Дали ще осъдите всички, които не са православни като "плачевно заблудени"? Нима те не са прави за самите себе си? Човек трябва да може да погледне нещата малко по-глобално, да може да разсъждава - главата на раменете ни е за това, а не за да повтаряме пламенно наизустени текстове и да не можем да видим нищо извън тях. Дори не можете да разберете какво точно Ви пиша и защо... Но път всеки сам решава как да живее и какво иска в своя живот.
цитирай
11. lubovakoniamash - "Аз Ви говоря за религиите ...
15.03.2017 15:05
"Аз Ви говоря за религиите като цяло, а Вие повтаряте едно и също като мантра."......казвате Вие
Да Друмев ето точно това е Вашия праблем вие го назовахте сам.."мантра"-как пък точно за тази дума се сетихте? Еми как ?Ето как вие не сте християнин....а кой се занимава с мантри е ясно ....така, че изобщо не се учудвам, че не сте проумели и думичка от казаното от мен по-горе.............еее неведоми са пътищата Господни, един ден ще разберете дай Боже. Още сте твърде млад и зает да се занимавате със суетат на света, разбираемо е ........
Приятен ден Ви пожелавам
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubovakoniamash
Категория: Лични дневници
Прочетен: 654838
Постинги: 771
Коментари: 1086
Гласове: 1302
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031