Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2016 12:32 - Не прелюбодействай!!!
Автор: lubovakoniamash Категория: Лични дневници   
Прочетен: 819 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Недей, роде мой, роде мъжки, да вършиш прелюбодеяние само защото вярваш, че Бог ще те накаже и ще те мъчи за това. Не бой се. Лъжат те. Бог нищо няма да ти направи. Ще скърби, но с нищо няма да ти навреди. Не върши прелюбодеяние, защото, извършиш ли го, ще убиеш себе си и своята свобода, ще убиеш и други. Погледни, роде мой, роде мъжки…

Когато бях малък, мислех по детски. Когато пораснах, мисля като зрял човек. Когато познах Бога, се страхувах от Него. Когато израснах с Него, вече не се боя от Него. Бях роб, а сега израснах в син. Имах страх, а сега в мен се разгаря любов. Някога мислех, че Бог наказва онези, които не спазват Неговите заповеди и че това е единствената причина, поради която човек трябва да ги спазва. Сега не мисля така. Някога бях скован и сгърчен, а сега съм жив и свободен. Придобил съм дръзновение пред Бога. Смея да мисля. Смея да Го питам, да Го моля за смисъл. Бог е Ум, а Умът показва смисъла.

Любовта и мисълта вървят заедно. Затова гледам с ума си Неговата заповед „Не прелюбодействай” (Втор. 20:14). Гледам като Адам, като човек от мъжки пол и виждам…

Недей, роде мой, роде мъжки, да вършиш прелюбодеяние само защото вярваш, че Бог ще те накаже и ще те мъчи за това. Не бой се. Лъжат те. Бог нищо няма да ти направи. Ще скърби, но с нищо няма да ти навреди. Не върши прелюбодеяние, защото, извършиш ли го, ще убиеш себе си и своята свобода, ще убиеш и други. Погледни, роде мой, роде мъжки…

Първото убийство, което ще извършиш с прелюбодеянието, е убийството на своята свобода, на своята личност. Как? – Много просто. Видял си красива жена, привлякла те е. В това няма нищо страшно, то е реакция на твоята природа. Това значи, че си здрав. Че си млад и е време да обичаш и да раждаш. Но не допускай природата със своите биохимични закони да те определя като същество. Бъди личност, бъди ипостас. Не допускай природата да определя твоето битие, а ти със своята свобода определяй нейното. Бъди начин на съществуване на своята природа. Ти си нейната основа, а не тя твоята.

Само така си личност и само така си свободен. В противен случай ти си роб, когото собствената природа може да хвърля, да влачи с юзди като развилнял се кон. Не отстъпвай, роде мой, роде мъжки.

Бъди свободен. Нека твоето съществуване бъде твоята свобода. Не хормоните сами по себе си, не биохимията сама по себе си. Без теб като личност всичко това са само стихии. Пяна и животинско пръхтене. Тук няма свобода. Само химия и необходимост, роде мой, роде мъжки. Бъди храбър да се противопоставиш. Защото свободата принадлежи на смелите. Робите са страхливци.

Другото убийство, което ще извършиш с прелюбодеянието, роде мой, роде мъжки, е убийството на тази, която си обичал. На тази, която ти е родила деца. На тази, която вярно те чака. Ти ще кажеш, че продължаваш да я обичаш, въпреки че си извършил прелюбодеяние. Лъжеш, роде мой, роде мъжки. Лъжеш, защото не е възможно да обичаш повече от една жена. Знаеш ли, роде мой, роде мъжки, че съществуват два вида прелюбодеяние – емоционално и плътско, телесно, сексуално.

Знаеш ли, че си извършил прелюбодеяние и тогава, когато само си обикнал друга? Спомни си, че така ти е казал Този, Който е Алфа и Омега на света и човека, Богочовекът, Спасителят – ако човек погледне с пожелание, вече е прелюбодействал в сърцето си. Обикнал си друга, убил си първата си любов. Унижил си я. Пожертвал си я заради своето удоволствие. Това значи, че си себичен и самолюбив, роде мой, роде мъжки. А самолюбието е изгонило човека от Рая.

Знаеш ли, роде мой, роде мъжки, че жените по-трудно прощават емоционалната, отколкото сексуалната изневяра? А знаеш ли, че ние, мъжете, по-трудно прощаваме сексуалната, отколкото емоционалната изневяра? Знаеш ли какво значи това, роде мой, роде мъжки? Това значи, че човешката природа е изтъкана от две части – телесна и духовна, мъжка и женска. Ние, мъжете, роде мой, сме животинското в нашата човешка природа. А те, жените, са тези, които дават душа на нашата природа.

Те правят така, че любовта да съществува. Без тях, жените, човешката природа би била само животинска страст. Затова, роде мой, роде мъжки, не унижавай своята жена, своята любов, своя дух. Докато ги има, ще бъдем достойни да се наречем хора.

И третото убийство, което ще извършиш, роде мой, роде мъжки, ако извършиш прелюбодеяние, е унижението на тази, с която прелюбодействаш. Жената е сътворена, за да бъде обичана, защото жената е онова любовно начало в човешката природа. А казах ти, роде мой, роде мъжки, че не е възможно да обичаш повече от една. С повече от една е възможен секс, но не е възможна любов. Затова жената не заслужава да бъде втора. Това е най-голямото унижение за нея. Жената не заслужава и да гледаш на нея като на обект за задоволяване на своята телесна, животинска природа. Направиш ли това, знай, че си сложил светинята в нечистотата на своята похот. Жената заслужава само едно – да бъде обичана. А това значи да бъде единствена.

 

Не унижавай и не убивай, роде мой, роде мъжки, онова най-хубаво, което Бог е сътворил. Не убивай душата на човешката природа. Не убивай украшението на вселената. Не върши тройно убийство. Не прелюбодействай. Роде мой, роде мъжки.
Автор: Александър Милойков
Източник: www.prijateljboziji.com




Гласувай:
3



1. lubovakoniamash - КЪДЕ СТЕ ГОСПОДА??? ОЧАКВАМ КОМ...
23.03.2016 17:57
КЪДЕ СТЕ ГОСПОДА??? ОЧАКВАМ КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА.........
цитирай
2. bahtibale - Дозата прави лекарството - така, че ...
24.03.2016 11:19
Дозата прави лекарството - така, че по малко може :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubovakoniamash
Категория: Лични дневници
Прочетен: 658863
Постинги: 771
Коментари: 1086
Гласове: 1302
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930