Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2015 08:27 - Симптоми на фанатичния атеизъм
Автор: lubovakoniamash Категория: Лични дневници   
Прочетен: 785 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 1. Нямате съмнения, че самолетите, компютрите, компасите и т. н. са специално проектирани и съзнателно създадени от някого, но вярвате, че вселената се е самосъздала инцидентно от нищото, а човешкото тяло, 

imageкоето е неизразимо по-сложно от всички съществуващи изобретения, се е появило по небивала случайност в магично саморегулиращ се биологически процес, наречен еволюция.

2. Вие твърдите, че трябва да се отнасяме скептично към всичко, но считате за глупаци онези, които се отнасят скептично към теорията на еволюцията, макар тя на практика да е все още просто хипотеза, която никога и от никого не е била доказана с научна категоричност.

3. Вие вярвате, че животът е произлязъл от мъртви химически вещества, но напълно отричате, че е възможно Христос да възкръсне от мъртвите.

4. Вие няма да заложите десет лева на лото игра, защото шансовете да спечелите са незначителни, но без проблем залагате бъдещето на безсмъртната си душа на практически невъзможната и според някои налудничева теория за митичното самовъзникване на живота.

5. Вие говорите, че „необичайните твърдения изискват необичайни доказателства“, а после без каквито и да било доказателства настоявате, че нямало Бог.

6. Често изтъквате, че атеистите, обърнали се към християнството или лъжат, или никога не са били „истински атеисти“.

7. Смятате, че християнският светоглед е ограничен, защото християните вярват само в един Бог, а вашият собствен приемате за много широко скроен, защото не вярвате в нито един.

8. Нямате представа и не ви интересува дали апостол Петър е бил юдеин или римлянин, нито пък кои са извънбиблейските документални извори, потвърждаващи фактическата легитимност на историята за Иисус Христос и църквата Му, но можете веднага да назовете заглавията на последните три „сензационни“ романа, разкриващи „лъжите“ на християнството.

9. Вие сте били почти разочаровани, когато сте научили, че не е необходимо буквалистки да тълкуваш всяка дума от Библията, за да бъдеш християнин.

10. Убедени сте, че Библията е художествена литература, а „Шифърът на Леонардо“ – документална.

11. Намирате логика в следния силогизъм: „Библията е дебела книга. „Властелинът на пръстените“ – също. Защо да вярваме на първата, а на втората не?!“

image12. Вие по-скоро вярвате във феи, елфи и говорещи зайци, отколкото в Иисус Христос.

13. Вие неохотно уважавате христианите, които настояват, без оглед на всичките ви аргументи, че Бог съществува, но в същото време тайничко си знаете, че християните не би следвало да умеят да мислят с мозъците си.

14. Вие считате че „да мислиш с мозъка си“ значи да си атеист.

15. Вие мислите, че всеки християнин написал книга за християнството, го е направил за пари, а всеки атеист, написал книга за атеизма – за просвещение на масите.

16. Вие не можете да повярвате в събития с двайсетвековна давност, защото „никой не може да бъде уверен със сигурност какво наистина се е случило тогава“, но пък сте твърдо убедени, че религията е била изобретена от управляващата класа преди пет хиляди години, за да държи масите в подчинение.

17. Смятате, че въпроси от типа „може ли Бог да създаде квадратни кръгове или камъни, които не може да повдигне“ са от жизнено важно значение за християните.

18. Вярвате в извънземни и възлагате на тях екзистенциалните си надежди, но ако ви подхвърлят, че „извънземно“ е просто модерната дума за библейските зли демони, незабавно дисквалифицирате такива твърдения като напълно неприемливи и дори наивни.

19. Вие се гордеете с това, че сте свободни от предразсъдъци за разлика от „тъпите“, „ненормални“, „фанатизирани“ и „агресивни“ християни.

image20. Вие считате, че престъпленията и греховете на някои християни (инквизитори, конквистадори, свещеници-педофили и т. н.), действали в разрез с Христовото учение, дискредитират християнството като цяло, но престъпленията на атеисти като Мао Дзедун или Сталин, действали в съгласие с радикалните си богоборчески убеждения за отсъствие на обективен морал, изобщо не хвърлят сянка върху атеизма.

21. Сърдите се на Бог, че Той не съществува.

22. Уверени сте, че астрономическите размери на Вселената опровергават съществуването на Бога, сякаш Бог може да бъде побран в една малка вселена, нежели обзрян от ограничения ум на един малък човек…

23. Способни сте да водите вълнуващи и интелектуално стимулиращи богословски спорове за съществуването на баба Яга и розовите еднорози.

24. Уверени сте, че има повече доказателства за съществуването на баба Яга и розовите еднорози, отколкото за съществуването на Бог.

25. Твърдите, че вярата в Бога е сляпа вяра, но не виждате, че самите вие също така сляпо вярвате, че Бог не съществувал.

26. Кълнете се във всичко свято, че хипотезите за самовъзникването на света и живота са „научно доказани“.

27. Вярата, че сте произлезли от безсловестна маймуна ви се струва по-приемлива от вярата, че сте дете на Създателя на всичко живо и неживо – Господ Бог. Помислете върху това… :D

image28. И макар да вярвате, че сте произлезли от маймуните, сте готови на мига да забиете един в лицето на всеки, който ви нарече „маймуна“.

29. Мислите, че щом има претенции да се преподава на децата теорията за интелигентния дизайн, то напълно логично е редом с нея да се изучава и теорията, че бебетата ги носи щъркелът.

30. Обичате да просвещавате „задръстените и непросветени“ християни, като с наставнически тон им изброявате мними библейски противоречия, сякаш ние не познаваме собствената си религия много по-добре от вас.

31. Вие пишете „Бог“ с малка буква и считате, че няма да е лошо да се отмени времеизчислението „след Рождество Христово“, но без проблем пишете с главна буква думите Премиер и Президент в неформален текст, макар да е граматически неправилно, а „преди и след Христа“ деликатно подменяте със социалистическото „преди и след новата ера“. Хмм, ама че личност – да даде началото на цяла нова ера…

32. Твърдите, че абсолютните категории „добро“ и „зло“ не съществуват, но сте безкомпромисно убедени, че християнството е нещо много лошо.

33. Вие настоявате, че религията поражда насилие и свидетелствате за това на първия срещнат, но пропускате покрай ушите си научно валидния факт, че насилието по телевизията и нездравословната морална разюзданост на цялата ни модерна популярна култура тласка хората към ценностен упадък, емоционално отчуждение, жестокост, престъпления.

34. Вие откривате противоречие в израза „психически здрав християнин“.

35. Удобно забравяйки кървавата и разрушителна история на държавно легитимирания атеизъм (комунистически режими, фашистки диктатури и някои революции), вие убедено твърдите, че атеизмът на държавно ниво ще донесе на народите веротърпимост, просперитет и мир.

36. Вас ви дразнят думите „спасибо“ („спаси-Бог“, от рус. – благодаря) и „сбогом“ („с Бога“).

image37. Мислите, че християните вярват в Бог, само защото не искат да отидат в ада.

38. Давате си сметка, че с убежденията и начина си на живот технически се намирате на пътя към ада, в който не вярвате. Затова искрено очаквате да излезете прав накрая с интелектуалния си инат, но тайничко се надявате, че дори да не сте, Бог е добър и ще се смили над вас въпреки упорството и горделивостта ви. Но пък нали не вярвате в Него…

39. Смятате, че духовниците и другите добри християни, които споделят с вас своята вяра, за да не свършите евентуално в геената огнена, имат за цел да ви измъкнат пари.

40. Съгласни сте с твърдението, че „ако Бог наистина Го имаше, щеше да е по-добре да Го нямаше“.

Признаци, че вие сте атеист фанатик.*
*От неизвестен автор с редакторска намеса от мен   ДИМИТЪР БОЖАНОВ




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubovakoniamash
Категория: Лични дневници
Прочетен: 654967
Постинги: 771
Коментари: 1086
Гласове: 1302
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031