Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2017 17:41 - Протоколите на кутията, една притча за древните съвременни дни
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 941 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Протоколите на кутията, една притча за древните съвременни дни от  Стив Робъртсън  - 11 декември 2017 г. 4 2687

https://www.veteranstoday.com/2017/12/11/the-protocols-of-the-box-an-ancient-modern-day-parable/

Забележка на редактора: Стив Робъртсън представлява ход в VT, което прави дом за големите писатели от обикновените медии, които просто не могат да издържат. Сега той се присъединява към VT в отдела за изселване на Google, делиран, неправилно насочен и още. Те дори замръзнаха сметките ми в Gmail, убиха моя YouTube и вече не ми позволиха достъп до каквото и да е "Google Plus".

Прилича ли на мен? Какъв е техният проблем? Всичко, което направих, беше да изложа Google за провеждането на екипи за изтезания и убийства и да организира, чрез "Jigsaw", две газови атаки в Сирия.

Ако те не могат да издържат топлината, може би те трябва да намерят друга планета, която да се подкопае. Както и да е, Стив е писател, непрекъснат довереник, и работи тази духовна страна, която хора като Ан Дейнир и други принадлежат, неща, които никога не съм разбирал.

Някога имало едно село, което несъзнателно спяло под зашеметяващата чародейка, която се изсипвала в Кутия. Могъщите магьосници се молеха пред Светлината, група провъзгласени елити, които се смятаха за по-добри и по-добри, за да получат заклинанията, чрез които кутиите хвърляха магии и доведоха селяните до сън.

image

Магьосниците и Светлината споменават тези предписани заклинания като "протоколи". Селяните с любов са наричани от елита и магьосниците "идиоти". Всеки протокол има силата да контролира чувствата и мислите. По този начин познаваше Светлината, скоро ще последват действията на селяните от техните предложения.

Не всички в селото паднаха под магията. Приключениците, както ги наричаха, последваха Вътрешния глас и не намериха никакъв интерес, в който говореше това на Кутията. По-късно ще научим за тяхната смелост и голяма мисия.

Кутията прожектира голяма блясък и донесе удоволствие на селяните, тъй като вълнуващо гледаха славата и нещастието на другите. Всяка нощ магьосниците и вещиците, друга група от магьосници, бяха допуснати да продават на селяните лютиви чрез кутията. Отвара, така че говореше кутията, помогна на селяните да освободят голямото бедствие, което се роди, на което кутията беше видяна за пръв път. Колкото по-бедни и по-болни от селяните станаха, толкова по-вълнуващи бяха протоколите.

Селяните, които веднъж се радвали в грижата за другите, тишината на природата, компанията на мислите им, които споделяха в съня си за по-добро утро, сега се оттеглиха от кръстоносците и живееха предпазливо един за друг. Кутията вече беше новият им приятел, чрез който беше намерен комфорт. Тя ги насочваше къде да мислят. Нещата, на селяните, сега бяха лесни за разбиране.

В селото, където веднъж хората се гордееха със знанието, дълбокото самообразие и вълнуващ дебат, сега намери време да се разсърди над най-плитките истории; те крещяха приказки за печалбите на спортни отбори и се хвалеха над кого, кои от тях бяха най-известни. Такова беше целта, на която Светлината търсеше и докара това. Неспокойният мир, на който служеше кутията, привлече най-постоянно съзнанието на селяните, докато умело оспорваше малцина, които да мислят.

Ужасният, трагичен, вулгарен и профан беше сега оформен като сладък, вълнуващ и творчески, чрез протоколите на Кутията. Малките се събраха около Кутията, без грижите на старейшините. Светлината откри огромна гордост да знае такива. Родителите, които някога стояха в любяща защита срещу мечтите на децата си, сега седяха заедно с любимата си, за да гледат с вълнение, най-голямата ужаса и страдания, извикани от магьосниците.

Праведните говореха кутията на старейшините, от които донесоха любовта към волята на младостта. Оттам младите хора научиха от "Слаба дума" и дадоха удивителна устна за онези, които бяха по-мъдри. Окървавеният беше ритмичният ритъм на музиката, на която младежът толкова силно желаеше. Страхотно беше страхът от такова вълнение. Ударите на душите им го правеха и колелата на Вътрешната светлина не можеха да се обърнат повече. Танцът, който веднъж донесъл стихотворение, свобода и красота на тялото, сега се улавяше с тъмните ритми. Безмилостните движения на ходещите Малки народи, хаос и емоция без сърце сега бяха открити.

Измамата и интелигентността на протоколите на Кутията съблазни съвестни селяни, за да донесат на кожата образи на клеветата и злото, така че те биха могли праведно да говорят за бунт и творчество без душа. Докато са били в сън, знаеха, че не, изображенията оживяха и говореха на Спасителния ум на световете, както страшни, така и много объркани. Такова беше измамата на Светлината и модата, която направиха.

Тъмните и най-вредните, каза Кутията, бяха към които се помолиха селяните и младежите. Купуването на отвари, каза Кутията, донесе самоувереност и моменти на добри мисли. Малцина не са знаели, такива отвари са открили болест със Soul-self. При такава болка показа кутията, тази напитка от див ум и дим на рака, можеше да донесе утеха и приятелство на плитко-кратко време.

Истината на думите беше най-великата измама, която протоколите направиха. Светлината, чрез добре проектиране и голямо скриване, направи извратен долната дума на Божественото и по-висшето слово към оклевените. От това скривалище и измама произтича объркване. По този начин излизането на кръвта от нещо убито или жертвено е било наречено "благословение". И, за да говорим за най-нормалните от Светли хора, които знаеха "биха могли да изберат" на луда, "еретиката". Така направи Светлината, светът на мисълта и сътворението, в този с обърнат глас. Такъв беше великият магьосник и магия, на които беше хвърлен. Говореше, както направиха селяните, скоро щеше да се създаде обратното.

Един известен лидер на Светлината веднъж се хвали с гордост: "Богатата светлина управлява света; съдбата на правителствата е в ръцете им. Започваме войни между страните, а когато желаем, правителствата правят мир. Когато богатата светлина пее, народите и техните лидери танцуват заедно, а междувременно Светлината става по-богата!

Авантюристи, обратното, говореха на слушане, което донесе голяма мъдрост, любов и знание. Не се объркаха, говореха ли. Нови думи, които провъзгласиха, дойдоха от сегашния момент. Великият беше обявеният за най-дълбоко сърдечно желание и така беше направено. Силни, ясни и мирни чувстваха онези, които стояха в присъствието на авантюристите.

Глава 2

... От детските игри дойдоха протоколите на кутията, насилието и ужасите от които не бяха виждани. Заспала мъдростта на старейшините на "Гардиън". Но въпреки това младите хора вече играеха. В скръбта, язвата на Ниско мислене потъна по този начин в сърцето на младите, защото не ги виждаха мъдростта, правеха по този начин игрите.

Храната, която някога е била запазена за специални поводи, сега се утвърждава чрез кутията като обикновена храна. Пиенето на Велики-сладки благоприятства младостта. Времето беше бързало и храната беше също така. Малко от жизнената искра го направи. Старейшините се притесняваха да не действат от мъдрите съветници. Селяните се умориха по-бързо и рядко се разхождаха от едно място на друго. Облеклото се увеличаваше, тъй като здравето изглеждаше по-малко. Отварачките, каза кутията, ще донесат тук лек. Скоро паметта за самолечение избледнее и храната на Искрата на живота не беше повече.

Музиката, която някога е вдъхновила красотата и благодатта на Божествения сега развеселяващ секс, насилие и унижение на дарбата на живота, чрез вълнуваща негативност. Спортът, който някога стоеше за храброст и смелост, потъна в унизителното насилие и жестокост за забавление и игра. Историята, разказваща на героя, се обръщаше към клюки за убийства, хора с нисък интелект, грабители, които купували дребни предмети на отчаяните, онези, които болили и убивали животни за талант, хора, които излизали от гората и земята, сега живее в затвори, разкази за демони и ужасяващо и най-сърцераздирателно, експлоатацията на деца, които са били направени да изглеждат като кукла-възрастни на парад. Скоро селяните не видяха с любов и взеха с похот, всичко, което можеха.

Силите, които веднъж служеха за безопасността на семействата, домовете, храната, водата и другите необходими ресурси на селото, сега се превърнаха в "Светлина и кутия" в инструмент за унищожаване, който постави оправдани грабежи върху земята и ресурсите от всички останали. Малцина биха могли да знаят за големите печалби, които силите са направили за бронята, специален клон на магьосници и вещици, които правят чартърно да заробват в тайна и чрез грубо, контролирането на мислите на Вилхер Груп и техните таланти.

Надеждата за по-добро утро рядко говори от устните на селяните. Кутията не оставяше достатъчно време за сънуване и се увери, че светът, както го каза, изглежда най-страшното място. Духът на Светлината, който веднъж донесе любящ пламък на сърцата на селяните, сега беше затъмнен.

Талантите, обменът на деня, изсипани в чантата на Светлината, магьосниците, магьосниците и вещиците. Досега се знаеше, че колкото по-голямо е бедствието в селото, толкова по-големи отвари ще изискват "идиотите". Кутията успешно определи нов свят, който премахна любовта от сърцето и закачи духа към копнеж за свобода и една ниска воля, която направи от лекота, предаването на всички таланти.

Очевидни бяха празнуваните дни на живота. Отминаха дните на "Всички за един" и "Един за всички". Клетката посочи кои страни да вземат и кои да не вземат. Светещата светлина, която някога беше показала толкова ярко през очите на всички селяни, избледнее. Малко се говори за "По-добро утре". Отвалките бяха по-големи и по-големи.

Светлината беше планирала чрез протоколите и над векове за това как да пороби мисълта за селището, без да е станала по-мъдра. Те разбраха, че ако идиотите доброволно поискаха от протоколите за вълнение и с радост дадоха таланта си в замяна на обещания за отвара, скоро щеше да се стигне до поробване.

Словото на светене и магьосниците, които контролираха протоколите, дойдоха в ръцете на селяните. Обикновено, тъй като тези елити едновременно създавали и родили тези разкази за възбуда, така и те се славели като добродетели, истинни преподаватели и пазители на пътя към свободата. Такава свобода, за която Кутията говореше, се стори нетърпелива от обещаното доверие на обета на насилника към свободата. Надявайки се, както беше това обещание, нямаше значение, защото Светлината винаги щеше да се сбъдне, за да се сбъдне мечтата на Вилхер.

Това, което идва от Кутията, никога не е било под въпрос, а само от няколко, наречени "Приключенци". Кутията обаче отдели особено внимание на това, че никога няма да има нищо против тези малки. Авантюристи са били известни чрез "Кутията", че са от погрешен ум, фантастични и рискуващи с техните въображения. Такива познаваха Светлината, която малцина, дори и най-смелите от Авантюристи, някога биха донесли на публиката или поставиха под въпрос мотивите на протоколите и отварите, защото беше известно, че скоро ще се подиграват и подигравки дори от най-близките връстници. Кутията направи така ослепително към Мъдростта и побърза да направи пренасочване на прозренията към любящата истина.

Както и с успеха на отвари, направени на пазара от магьосници и вещици, Светлината се е убедила, че цялата храна, която се яде, е без Life-spark, особено за новородени деца. Скоро храненето от гърдите на майката беше направено неимоверно, смятано за небезопасно и забранено чрез историите за обезсърчаване от Кутията. Специалните отвари се превърнаха в храна, а тези в ранна детска възраст се оказаха трайно болни.

Хората на Силите, уморени от експлозивните пътувания от името на Светлината, се връщат на празни обещания за подобрен живот и грижа за загубата на семействата си. Мнозина страдаха от най-големите страдания, останаха без крайници, не ходеха повече и се чудеха по улиците, без да се приберат вкъщи. Селяните, които някога са се грижели за такива привлекателни скитници, сега ги гледаха с презрение и се чувстваха страх от тяхната безопасност. Тъй като Светлината държеше все повече и повече таланти на селяните, така и улиците се запълваха със скитниците, които сега, както и хората от Силата, също се хранят за храна и подслон.

Глава 3

... Производителите на селата, които някога са се възползвали от храната, са намерили вълнение в кутията, което обещаваше все по-големи приходи. Магическите семена, предлагани чрез отвара, бяха казали да растат с бързи темпове, да държат повече светлина и да дават големи таланти. Скоро след това всички производители, които се вслушаха, намериха почвата си с болести и растения от безплодни семена, които нямаше да нарастват повече. Малките летящи природи, които веднъж донесоха цветя в земята, сега летяха в объркване, не работеха и намериха смърт на земята. Храна, която веднъж донесе искрата на окото и се опира на здравето, сега даде голямо страдание, за което само леченията могат да излекуват. Отминаха дните на самолечение. Отворите на кутията сега разказаха за здравето по нови начини.

От тези нови начини, научи селяните, дойде нов страх, наречен "Загриженост". Треперейки, както и бедствието, Загрижеността продължи и се накара да не вярва на себе си. Младите побързаха да преживеят това заболяване, както много старейшини. Много от тях, които взеха участие в лечението на лечението, като че ли отслабнаха.

За да омекоти тези загрижености, Светлината направи благосклонност към някои силни от селото, за които най-много търсеха напътствия. На свой ред, силните са получили благоволение, талант и предлагат господство. Силният, с такива, придоби специални правомощия и скоро не слушаше молбите на селяните, на които някога са обещали да служат. Заклинанието вече беше завършено, тъй като жителите на Сандър заспаха, а всички останали подадоха талант и благоволение под системата Светлина.

Светлината, организирана, подобна на паяжината, е толкова умна, че окото не вижда. Тази паяжина е уловила плячката си и с отровна захапка, прибрала жертвата си да спи, докато яде жива. Всяка част от мрежата е замислена, за да сигнализира от онези, които се опитват да избягат или да направят отхвърляне на властта на паяжината, за да я завладеят. Умните бяха Светлината в способността им да доведат до компромис с морала, срам към смелите и подигравки на мъдрите. Измамата и объркването криеха гледката на съня и всички, които го организираха и контролираха.

В редки случаи селяните наричали "Авантюристи", оставяли познатото в търсене на "Великия" - което означавало, че са се чувствали отвътре и онова, което знаеха, че Кутията не е говорила. Колкото повече пътуваха от селото и Кутията, толкова по-голям беше мирът и спокойствието им.

Ужасът, който някога беше присъствал, вече беше избледнял. Безпокойствата не бяха повече. "Лъчите на радостната светлина" се върнаха в очите им. Приключенията почувстваха ново чудо за живота и голямо благоговение за всичко, което го свързваше. Те се зарадваха в това дълбоко познаване и бързаха да събудят съгражданите, които сега знаеха, че са били "забравени".

Приключенията се завърнаха в селото. Те говореха за възобновяване на дъха, тишина на ума и на тяло, божествено съчетано с душа. Мъдри бяха думите на любовта и мира, говореха Авантюристи. Скоро селяните се обърнаха от Кутията и се насочиха към тях.

Скоро магьосниците и вещиците продаваха все по-малко отвари. Талантите, веднъж държани от Светлината, не намериха корен и се върнаха на селяните. Вече бе усетено, че бомбата говореше и говореше така, че вече не се чуваше.

В селото, скоро след това, вниманието се връща към дъха, чувствата на състрадание към другия и чувството за слушане на сърцето. Музиката на Божественото скоро беше позната в цялата земя и върна всички умове към Вътрешната любов. Много от Светлината, магьосниците, магьосниците и вещиците, уморени от войните, които сега са загубени, се оказват предадени в такава любов и водят до промяна в начина си на живот. Замразени и онези, които не са се променили, са донесли болести в себе си, които са имали голяма болка и нямали лек.

Музиката на Божественото донесе сърцата на сърцата и ги предложи с благодат, покаяние, от което срамът и вината няма да бъдат повече. С това ново сърце-мир, всички сега видяха небето на земята, което трябваше да бъде. По-доброто от което легендата говореше, намери нов живот в сърцето на селяните.

Един по един, блестящите се върнаха в очите на всички. Усмивките и добродетелта се разпространяваха по всички кръстосани разговори, които сега започнаха. Всички намериха добър съсед, тъй като страхът вече бе преминал. Все още бяха умовете на селяните, които сега говореха без думи. Вътрешният глас се върна и с благодат говореше за любов и мъдрост. Действията на истината скоро последваха. Мирът е открит от Вътрешността и у дома. Войни не бяха повече.

С дъх донесе светлина. Светлината донесе любовни мисли. С любов, донесе действия на голям мир. Баланс се намерил и радостта била известна от всички. Мъдрите мисли говореха на душата. Лъжите вътре или онези, които са казали на безсмъртните, не бяха повече. Непостоянството донесе яснота, от която енергия намери нова посока. С волята на себе си, въображението донесе с бързина, всички желания да оживеят. Времето и пространството бяха преплетени, тъй като границите не бяха повече. Такова беше доверието, което любовта донесе.

Всичко беше грижовно, а сега вече беше много. Всички мисли за Нуждата изчезнаха от ума. Заместени бяха само с това, което най-любезно желаеше - "Сърцето". Скитници от всякакъв вид, намерили любящо убежище, получиха храна от жизненоважна искра, вдъхновена от вътрешните си мечти и живяла като един с всички. Хората от Силата и онези, които се носят в битка, сега намериха мир, чрез който служението им донесе само любов и милост. Насилието не беше повече. Виждали се като всички, братята и сестрите били познати като Едно.

Майките отново донесоха гърдите в устата на гладните им бебета, а сега розовите им бузи. Земеделските производители се събудиха рано, за да дадат благоговейна молитва на земята и да хвалят малките природи (тези, които летят и ходят), които свързват целия живот, за да дават живот. Магическите семена не бяха повече. С чистия въздух и водата природата израсна от себе си и по този начин се изкачи до небето, като донесе най-голямата реколта и жизненоважна искра. Всички храни сега бяха в хармония с "Майката-природа" и по този начин изпяха похвала, всички живи същества. Голяма светлина, постно тяло и добро здраве скоро се оказаха. Лошото здраве, което малцина знаеха, бързо мина, когато тялото вече намери изцеление от Вътрешността.

Онези от Светлината, магьосниците, вещиците и магьосниците се оказаха много скромни или не се появиха повече. Светлината можеше да се храни вече от енергията, която откраднаха, далечна памет. От земята, те сега раждат нова любяща светлина, която храни земята. Трансформирали се от алчността и жестокостта, сега те се образуват, разсад от по-голяма любов.

Доброта и любов сега царуваха над земята. Селяните са донесли връзка с братята и сестрите си на звездите. Пътуването до разстояния беше направено бързо чрез Дълбоко мислене. Както се предполагаше, така беше. Селяните, чрез въпросите на "Любящото добро", са намерили пътя на истината. С живота всеки намерил Невинността и живеел, за да пътува със звездите. Сега са аватарите, които разпространяват семената на любовта и събуждането към галактиките и извън тях.

Кралството на Вътрешните и Безсмъртните, веднъж изгубени, сега намери съюз. Всяко сърце сега дава живот на Божествения план и така е било, че "Телосърдието" и "Единството" са завършили.

…следва продължение…




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749922
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031